Buurtbijeenkomst over Handhaving

Hallo buurtgenoten!

Eén van de thema’s van de buurtbijeenkomst afgelopen december was ‘Communicatie en samenwerking’. Aan die thema-tafel bleek hoe nuttig en fijn het is als wij als buurtbewoners meer informatie krijgen over handhaving in onze buurt. Daarom organiseren we, samen met de Gemeente, een buurtbijeenkomst die in het teken staat van handhaving door de gemeente in onze buurt.

Om aan te geven dat de gemeente serieus bezig is met de leefbaarheid van onze buurt zal burgemeester Jan Hamming ook aanwezig zijn en de avond inleiden.

Handhaving: wat gebeurt er, wat kan ik zelf doen?

We lezen en horen dat de gemeente druk is met handhaving rondom de slecht onderhouden panden, wietplantages, (illegale) kamerverhuur en andere zaken die in onze buurt plaatsvinden. Maar waarom duurt het zo lang voor er iets zichtbaars gebeurt? Waarom wordt bij de één wel ingegrepen en bij de ander niet, althans, zo lijkt het. Wat is de status van de coffeeshop? En de gemeente wil graag dat bewoners verdachte situaties melden maar gebeurt daar wel wat mee? Vaak is het niet (direct) zichtbaar dat er iets mee wordt gedaan en dan raken we als bewoner soms moedeloos en verdwijnt de belangstelling om zaken nog te melden.

Behalve vragen over de handhaving op de panden zijn er ook vragen over handhaving op parkeren, zwerfvuil etc. Wie gaat daarover, wat kan ik als bewoner doen?

Handhaven is niet alleen een zaak van de Gemeente maar ook van ons. We kunnen dus ook bespreken wat we samen in de buurt kunnen doen. Elkaar op de hoogte houden, samen zaken melden?

Handhavers geven antwoord op onze vragen

Op deze avond geven de mensen die verantwoordelijk zijn voor handhaving in onze wijk, voor zover dat (juridisch gezien) kan en mag, antwoord op al dit soort vragen. En hoewel ze een hoop antwoorden paraat hebben is het handig om alvast te weten met welke vragen de buurt zit. Dus heb je vragen over de handhaving, stuur die naar: russische.buurt.project@gmail.com.

TIJD EN LOCATIE

De bijeenkomst is op 12 maart, van 20:00 tot (max) 22:00 in OBS De Dijk, zaal open 19:30. Graag aanmelden i.v.m. de voorbereidingen (aantal stoelen, koffie etc.).

Aanmelden gewenst en stuur dan ook gelijk je vragen!

russische.buurt.project@gmail.com of bel 06-34111079

Advertentie

Een gedachte over “Buurtbijeenkomst over Handhaving

  1. Er word hier veel te hard gereden door de Golofkinstraat ook door de vuilophalers, en er staan veel containers vaak te lang op de straat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s