Sfeerverslag handhavingsbijeenkomst

65 bewoners bezochten de handhavingsbijeenkomst

Vorige week dinsdag, 12 maart, was de eerste Russische Buurt Bijeenkomst van dit jaar. Ongeveer 65 bewoners kwamen af op deze avond met het thema “handhaving in de Russische Buurt”.

Het idee voor deze avond was ontstaan aan de thema-tafel “Samenwerking en Communicatie” tijdens de buurtbijeenkomst afgelopen december. Aan die tafel vertelde Wim Ploeg, verantwoordelijk voor handhaving rondom de panden, over zijn werkzaamheden. Dat was een dermate interessant verhaal dat we verwachtten dat meer buurtbewoners dat interessant zouden vinden om te horen. Omdat er meer soorten handhavers actief zijn in onze wijk werd besloten ook hen uit te nodigen om uit te leggen wat zij wel en niet in onze wijk doen of mogen doen.

De avond werd geopend door Eelco Aartsen, trekker van de werkgroep Communicatie. Daarna maakte burgemeester Jan Hamming in zijn openingstoespraak duidelijk hoe belangrijk hij het vindt dat de ondermijnende activiteiten in onze wijk worden aangepakt en dat we hem daar altijd over kunnen aanspreken. Daarna nam wijkmanager Erik van Druenen het over en introduceerde hij zichzelf en zijn werkzaamheden in de wijk. De sprekers daarna waren Wim Ploeg (handhaving panden), Leo van den Bergh (straattoezicht) en wijkagent Lesly de Boer.

Vragen en antwoorden

De vragen die van te voren waren ingestuurd kwamen bijna allemaal ter sprake. Sommige vragen waren minder van toepassing omdat het niet over handhaving ging. Ook vanuit de zaal kwamen veel kritische vragen.

Verslag van de antwoorden

Op dit moment werken we nog aan het uitwerken van de notities die we gemaakt hebben op de avond. Er is een hoop besproken dus dat kost even tijd. Even geduld dus graag, maar het verslag van de antwoorden komt er aan.

Enquête

Of je nu aanwezig was op de avond of niet, je zou ons erg helpen als je onze enquête zou willen invullen. Een hoop buurtbewoners hebben dat al gedaan, maar hoe meer hoe beter! Zie hier voor de enquête: https://russischebuurt.wordpress.com/2019/03/13/enquete-handhavingsbijeenkomst/

Foto’s

Op de bijeenkomst hebben Max en zijn zoon foto’s gemaakt. Dat zijn we vergeten te zeggen die avond. Ook dat als je bezwaar hebt dat je op de foto staat je dat even moet zeggen. We hebben alleen wat groepsfoto’s geplaatst, maar mocht je alsnog bezwaar hebben tegen één van de foto’s, geef het even aan op russische.buurt.project@gmail.com.

Advertentie

Een gedachte over “Sfeerverslag handhavingsbijeenkomst

  1. Pingback: Inhoudelijk verslag handhavingsbijeenkomst | Russische Buurt – Zaandam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s