Buren en buurtkinderen over de buurtvisie

Afgelopen zaterdag hielden we bij Pazzo Pizza de inloop om te praten over de buurtvisie die we in conceptversie klaar hadden. Het is dan even spannend of er wel mensen komen uiteraard, maar dat zat wel goed. Nog voordat we de zaak openden stonden de mensen al te wachten.

Over de buurtvisie kregen we voornamelijk instemmende geluiden. De stemming en sfeer, het idee over de buurt vonden de mensen goed samengevat op dit éne A4-tje. En dat was ook de bedoeling, kort en bondig, maar wel helder. Ook veel kinderen kwamen langs om op de plattegrond van de wijk in te vullen wat zij graag willen in onze wijk. Die wensen zullen niet in dat detail in de buurtvisie komen, maar we gaan nog wel kijken of de kinderen en hun ideeën in de buurtvisie wel goed worden vertegenwoordigd.

Behalve de buurt kwam ook onze wijkwethouder Songül Mutluer nog langs om te horen hoe het ging. Een goed teken dat er aandacht is voor onze visie.

Maar, behalve positieve geluiden hoorden we ook wat minder positieve geluiden over hoe bijvoorbeeld de evaluatie van de Czaar Peterstraat was gegaan. Ook andere minder positieve geluiden bereikten ons die middag. En dat is dus gelijk het mooie van de visie, want ook over de communicatie en samenwerking tussen gemeente en bewoners staat beschreven hoe we die graag willen. Dus daar zal de buurt en de gemeente nog hard aan de slag moeten!

Wat wordt de volgende stap voor de buurtvisie?

We kunnen nu de buurtvisie definitief gaan maken. De volgende stap is dan om er een officieel stempel op te krijgen bij de gemeente. Want zoals eerder gezegd, dit moet geen document worden wat op de plank ligt te verstoffen. Dat officiële stempel zal wel even duren, maar ons doel is om de afronding in juni feestelijk te vieren in- en met de buurt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s