De buurtvisie van de Russische Buurt is definitief!

Trots presenteren wij de definitieve versie van de buurtvisie van onze Russische Buurt. Deze buurtvisie is samengesteld uit de vele interviews met bewoners, ondernemers en ambtenaren plus de twee buurtbijeenkomsten die we vorig jaar hebben gehouden.

Je kan de buurtvisie op twee manieren bekijken:

 1. Alleen de tekst, kort en bondig, op één A4-tje, zonder inleiding: hier te downloaden
 2. Via een filmpje hieronder, met inleiding, waarbij de teksten worden voorgelezen en geïllustreerd zijn met tekeningen uit de bijeenkomsten

Hoe nu verder?

Deze visie is niet gemaakt om op de plank te liggen verstoffen. Hij moet gebruikt worden. Het moet daarom officieel door de gemeente worden erkend, de visie moet een status krijgen. Voor ons was het maken van een buurtvisie nieuw, maar ook voor de medewerkers van de Gemeente Zaanstad is dit nieuw. Hoe ga je hiermee om, hoe ga je dit gebruiken in lopende en toekomstige ontwikkelingen, welk gewicht wordt er aan toegekend. Dat moet in de juiste bewoordingen worden vastgelegd en goedgekeurd door de raad (en door ons!). Wij hopen dat zo snel mogelijk met een goed resultaat gebeurt en dat wij dat in juni met een mooi feest kunnen vieren.

Advertentie

3 gedachten over “De buurtvisie van de Russische Buurt is definitief!

 1. Het is wel allemaal een beetje geromantiseerd naar mijn idee.
  Wij wonen in de Czaar Peterstraat en van de ”dorpssfeer” is hier weinig te merken. De straat is gevaarlijk met al die racende brommer/scooter die volgas er doorheen sjeesen. Ook is de straat heel erg druk geworden met fietsers die sinds de herindeling makkelijker door de straat kunnen ipv van over de Rozengracht. Het is een woonwijk en geen doorgaand fietspad. Hierdoor geen spelende kinderen op straat.
  Om die reden hebben wij vorige week een gesprek gehad met de Gemeente maar daar zit veel onbegrip bij.
  Verder is de straat erg vervuild met zwerfvuil ook bij gebrek aan vuilnisbak. MacDonald, KFC en Febo zakken/doosjes en tassen liggen er hier op de parkeerplaatsen. Veel geschreeuw van uitgaanspubliek.
  Waarschijnlijk betreft dit alleen onze straat en geniet de rest van de buurt wel van het ”dorpsleven’.

  Like

  • Bedankt voor je reactie Maya. Fijn dat je zo betrokken bent met je straat en de buurt. Minder fijn is natuurlijk dat de bewoners van de Czaar Peterstraat de situatie na de herbestrating als minder prettig ervaren dan als van daarvoor. Nog vervelender is dat de bewoners zich door de gemeente in de steekgelaten en niet begrepen voelen. Dat moet -en volgens ons kan- beter. De buurtvisie is daarbij een waardevol instrument maar geeft geen oplossingen op detailniveau. De buurtvisie beschrijft niet hoe de situatie nu is maar is een toekomst perspectief waar we samen naar toe willen werken.

   Like

   • Dat begrijp ik Gert, en we wachten het besluit van de Gemeente af. We zullen zien in hoeverre zij ons te gemoed willen komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s