Tweede bijeenkomst herinrichting 3e fase

Vorige week woensdag, 26 juni, was de tweede bijeenkomst over de herinrichting 3e fase van de Russische Buurt. Net als voor de eerste bijeenkomst waren alle bewoners die in het gebied van de 3e fase wonen uitgenodigd. Daarbij waren nu ook de bewoners van de Lage Horn en de Hoge Horn uitgenodigd, omdat zij alleen maar via de Hogendijk hun woning kunnen bereiken en er erg dicht tegen aan liggen.

Eerste bijeenkomst
In de eerste bijeenkomst waren vooral ideeën en knelpunten opgehaald. Zie hiervoor ook het verslag dat je hier kunt downloaden:

Rondwandeling
Ook is er een rondwandeling geweest met bewoners en de diverse ambtenaren, zodat we ter plekke konden bekijken waar we problemen of mogelijkheden zien.

Tweede bijeenkomst
In deze tweede bijeenkomst was de hoofdrol voor ontwerper Wim van Krieken, die ons door de diverse ontwerpen voor de Hogendijk en de buitendijkse straten leidde. Hierbij was gebruik gemaakt van de buurtvisie én de opbrengst van de eerste bijeenkomst. De ideeën uit de thema’s “Groen en ontmoeten”, “Open de Zaan” en “Verkeer” waren verwerking in de ontwerpen. Wat Wim presenteerde is nog geen eindontwerp. Er zijn namelijk nog een flink aantal keuzes te maken. En elke keuze heeft zijn voor- en nadelen. Na de presentatie konden we aan 3 tafels onze ideeën over de verschillende ontwerpen spuien.

Poeskinstraat
Over de Poeskinstraat bleken nog zo veel haken en ogen, die kennelijk niet in eerdere rondes naar boven waren gekomen, dat men er daar niet uit kwam. Daarvoor wordt een aparte bijeenkomst georganiseerd.

Verslag van deze avond
Binnen twee weken komt van deze tweede avond een verslag van de gemeente. Dat wordt aan iedereen gestuurd die zijn of haar emailadres heeft achtergelaten op de bijeenkomst. Het wordt (waarschijnlijk) ook op Nextdoor geplaatst. En zodra wij het hebben zullen we het ook hier op deze site plaatsen.

Advertentie