DOEma update

De DOEma, van links naar rechts Gert, Esther, Patries, Eelco, Gertjan en Kitty.

Hallo buren!

Wat is de stand van zaken van het Russische Buurt Project vraag je je misschien soms af! 

We zijn druk bezig, maar vooral achter de schermen. Daarom hier een bericht om jullie op de hoogte te brengen van waar we mee bezig zijn en waarom jullie weinig van het project horen. 

Buurtvisie officieel gebruiken

We hebben gezamenlijk als buurt de Russische Buurt Visie opgesteld. De bedoeling is dat dat ook actief gebruikt gaat worden binnen de gemeente. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Voor de gemeente was dit ook nieuw. Er is dus veel tijd en overleg geweest om te komen tot een voorstel dat komend week door het college van Burgemeester en Wethouders wordt besproken. Vanaf dan is onze buurtvisie officieel onderdeel van de beslissingen die het college neemt over zaken in of rond onze buurt!

DOEma vormgeven

Tot nu toe trokken Gert en Eelco het project grotendeels met zijn tweeën. Daardoor hebben zij veel kennis en contacten opgedaan. Als we werkzaamheden willen spreiden over meer buurtbewoners, moeten zij die ook die kennis hebben. Met de DOEma hebben we een groep buurtbewoners gevormd om met meer mensen aan de gang te gaan in de buurt. We komen elke maand samen en bespreken dan wat er allemaal speelt in de buurt en bij de gemeente. Het is even aftasten, want voor iedereen is dit nieuw. Wat speelt er, wie is wie bij de gemeente. Maar, anderen beginnen nu ook taken op zich te nemen en met ideeën te komen, dus dat gaat de goede kant op!

Op de foto zie je van links naar rechts Gert, Esther, Patries, Eelco, Gertjan en Kitty.

Inloop (b)uurtje

Elke woensdagochtend zitten Gert en Eelco op van 9 tot 11 bij Pazzo Pizza op de Czarinastraat. Bewoners lopen binnen voor van alles en nogwat: voor de gezelligheid, voor overleg om gezamenlijk bezwaar te maken tegen een bouwproject, vragen over de gemeente, kennismaken of vragen of ze met iets kunnen helpen. Behalve bewoners komen er ook vaak ambtenaren langs om even te overleggen over bijvoorbeeld handhaving of de  herinrichting. Het is dus altijd gezellig en zeer informatief, wees dus welkom!

Helpen, graag, maar hoe?

We zijn verschillende projecten aan het opstarten en vormgeven. Ook het bedenken van de verschillende deeltaken kost tijd. We hebben in ieder geval al vier werkgroepen die altijd wel hulp kunnen gebruiken: Groen & Ontmoeten, Verkeer, Kunst & Historie en de Buurtkrant. Wil je helpen, stuur een mail naar russische.buur.project@gmail.com.

Buurtvisie ook tussen de oren krijgen van de ambtenaren

We willen dat alle ambtenaren van onze buurtvisie weten, onze buurt kennen en de bewoners leren kennen. De laatste week van november organiseren we daarom de “Russische Revolutie” op het gemeentehuis en in de buurt. Hier hebben we absoluut jullie hulp nodig! We hebben een eerste overleg hierover gehad, wat we willen gaan doen. We denken aan een puzzeltocht door de buurt, mét kennismaken van buurtbewoners, of op de koffie bij buurtbewoners, dat soort dingen. Doe je mee? Heb je ideeën? Mail ons!

Pijndossiers, oud zeer in de wijk

We willen met ons project leuke, positieve dingen doen zodat we als bewoners samen met de gemeente werken aan een nog leukere buurt. Diverse mensen kwamen echter bij ons met zaken die niet lekker liepen of lopen. Soms slepen die al jaren. Nu hebben wij wel veel contacten binnen de gemeente, maar het is voor ons onmogelijk om ons met al deze situaties te bemoeien. Wat we daarom wel proberen is dat de mensen serieus gehoord worden, dat ze hun zorgen en problemen kunnen overleggen met de gemeente. Op allerlei manieren zijn we hier mee bezig, van de wijkmanager tot aan de Gemeentelijke Ombudsman. Ook dit kost ons veel tijd, maar we zien absoluut bewegingen de juiste kant op bij de gemeente.

Buurtplek

Hoe meer we bezig zijn, hoe actiever de buurt wordt en wil worden, des te meer hebben we behoefte aan een eigen plek. Pazzo is leuk voor de woensdagochtend, en Paula van het Czaar Peterplantsoen heeft aangeboden dat haar huis gebruikt kan worden voor diverse bijeenkomsten. We hebben dus wel iets, maar een eigen plek zou toch het fijnste zijn. Dat mag ook een tijdelijke plek zijn, maar een plek waar we kunnen overleggen, elkaar ontmoeten, waar cursussen gegeven kunnen worden, of mensen samen kunnen koken, schilderen, knutselen etc. Hiervoor kunnen we zeker mensen gebruiken, helemaal als we een plek hebben gevonden.

Volgende editie buurtkrant

Eind november komt ook de tweede editie van de Russische Buurtkrant. Heb je nog een idee daarvoor, dan horen we het graag.

Buurtgroet, 

Eelco, Esther, Gert, Gertjan, Kitty en Patries 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s