DOEma update zondag 13 oktober 2019

De gemeente weet ons goed te vinden, deze week waren er veel activiteiten waar we voor werden uitgenodigd. Er is natuurlijk ons eigen wekelijkse Russische B-uurtje maar daarnaast vroeg de gemeente of wij wilden meewerken aan de klimaattafel die een Zaans klimaatakkoord wil opstellen. Ook op woensdag was de ideeënmarkt en op donderdag was de Zaanse uitdaging, de beursvloer en een bijeenkomst van Alert in de Wijk.

Russische B-uurtje

Eerst met Pia van Kleef (medewerker gem. ZNSTD) en wijkmanager Erik over de 4-daagse Russische Revolutie gesproken. In de laatste week van november gaan we op het gemeentehuis en bij alle ambtenaren extra aandacht vragen voor onze buurt en buurtvisie. Het wordt leuk! Wil je helpen, graag!

Daarna met de wijkmanager Erik en Frank Jan Borst (medewerker gem. ZNSTD) gesproken over de mogelijkheden om financiering en hulp te krijgen voor het starten van een eigen buurtplek. Dat ontbreekt in onze wijk. We zien wel mogelijkheden waaronder het souterrain Vorstenburg (hoek Vorstenburg/Czarinastraat), maar daar moet nog een hoop aan gebeuren voordat dat gebruikt kan worden. Andere opties gaan we ook onderzoeken.

Klimaattafel

Bij de bijeenkomst van de klimaattafel was het prettig dat we de focus op onze buurt konden leggen en ook konden meegeven dat er een werkgroep “groen en ontmoeten” is die bijvoorbeeld ook kijkt naar ‘groene’ oplossingen. We vonden het jammer (en dat hebben we ook gemeld) dat de verantwoordelijke wethouder er niet was.

Ideeënmarkt

Tijdens de ideeënmarkt heeft bewoner Inge een mooie presentatie gemaakt voor een hondenuitrenplek. De ideeën van de werkgroep kunst en historie zijn ook aan alle aanwezige raadsleden gepresenteerd, iedereen was in ieder geval enthousiast!

Beursvloer

Zaanse Beursvloer

Op de beursvloer hebben we een match met Hornbach. Bij hen mogen we een projectplan indienen voor onze Buurtplek en zij kijken of zij ons erbij kunnen helpen met onder andere materialen. Let wel: we hebben geen toezegging dat ze het gaan doen maar ze vonden het wel een ontzettend goed idee, wordt vervolgd allemaal!

Alert in de Wijk

Twee van ons waren donderdagavond bij de bijeenkomst van Alert in de Wijk. En dat was vele malen leuker en boeiender dan we ons ervan hadden voorgesteld. We hadden er een beetje suffe indruk, maar dat was het niet! Het werd gegeven door een ervaren ex-politieman, o.a. getraind in Israël in contraterrorisme. Hij legde uit hoe je verdachte situaties herkent en gaf daar mooie voorbeelden van. En wat kan je vervolgens kunnen doen, met je eigen veiligheid voorop. Een leuke en interessante training en veel te kort. Misschien zoiets een keer organiseren hier in onze buurt?

Kortom, er speelt een hoop en we zijn hard bezig om onze buurt voor het voetlicht te brengen en de aandacht te geven die het verdient!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s