Buurtvisie

Welkom bij de buurtvisie van de Russische Buurt waarin we beschrijven hoe wij onze buurt graag zien en waar we dus naar toe willen werken. Deze visie is samengesteld uit de vele interviews met bewoners, ondernemers en ambtenaren plus de twee buurtbijeenkomsten die we vorig jaar hebben gehouden.

Je kan de buurtvisie op twee manieren bekijken:

  1. Alleen de tekst, kort en bondig, op één A4-tje, zonder inleiding: hier te downloaden
  2. Via een filmpje hieronder, met inleiding, waarbij de teksten worden voorgelezen en geïllustreerd zijn met tekeningen uit de bijeenkomsten

Hoe nu verder?

Deze visie is niet gemaakt om op de plank te liggen verstoffen. Hij moet gebruikt worden. Het moet daarom officieel door de gemeente worden erkend, de visie moet een status krijgen. Voor ons was het maken van een buurtvisie nieuw, maar ook voor de medewerkers van de Gemeente Zaanstad is dit nieuw. Hoe ga je hiermee om, hoe ga je dit gebruiken in lopende en toekomstige ontwikkelingen, welk gewicht wordt er aan toegekend. Dat moet in de juiste bewoordingen worden vastgelegd en goedgekeurd door de raad (en door ons!). Wij hopen dat zo snel mogelijk met een goed resultaat gebeurt en dat wij dat in juni met een mooi feest kunnen vieren.

Advertenties