De Russische Buurt

De Russische Buurt in Zaandam ligt tussen de oude havenkom van Zaandam, de Dam, de Rozengracht en de Provincialeweg.

De Russische Buurt werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd, in samenhang met de overkomst van Delftse werknemers van de Artillerie Inrichtingen. De naam Russische Buurt werd gekozen doordat Czaar Peter een week in een huisje aan het Krimp woonde. De meeste straten in de wijk werden vernoemd naar personen uit zijn gevolg; de naam van de Tolstoistraat wijkt wat dat betreft af. Beginjaren ’80 van de vorige eeuw was de Russische Buurt een stadsvernieuwingsgebied.

Deze site is gemaakt in het kader van het buurtverbeterproject dat gestart is in het voorjaar 2018 om van de buurt een fijne woonomgeving te maken en de samenwerking tussen de buurt en de gemeente te verbeteren.

Wil je meer weten, dan kan je dat lezen op Prettig leven in de Russische Buurt. Het resultaat wordt een buurt-toekomstvisie, waar we samen met de gemeente aan gaan werken en uitvoering geven. De laatste ontwikkelingen kan je lezen op de Homepage.

Volg ons op NextDoor
Wil je het project op de voet volgen, dan gaat dat het handigste via NextDoor, een soort Facebook, maar dan gericht op de buurt: http://www.nextdoor.nl.

Heb je vragen, ideeën, suggesties of wil je ons helpen? Mail dan naar russische.buurt.project@gmail.com, of reageer via Nextdoor of de contactpagina.

Advertentie