Met plezier leven in de Russische Buurt

Dat is het thema van het project dat wij, Gert Schouten en Eelco Aartsen zijn begonnen. Wij zijn bewoners van de Russische Buurt. We wonen hier met veel plezier, genieten van de diversiteit van de buurt, de locatie en de reuring. Maar er is ook nog wel wat te verbeteren. Gelukkig is de gemeente al enige tijd serieus aan het handhaven. De resultaten daarvan worden langzaam zichtbaar. Ook is de gemeente bezig met herinrichting, met riolering etc. Kortom, er gebeurt een hoop.

Maar, waar gaat het naartoe met onze buurt? Wat heeft de gemeente voor ogen met onze buurt? En, belangrijker: wat willen wij bewoners met onze buurt? In wat voor buurt willen wij wonen, leven, werken. Wat vinden we fijn en willen we behouden, wat ontbreekt nog en wat zien we liever verdwijnen.

Een Project

Om daarachter te komen zijn wij gestart met het project ‘Met plezier leven in de Russische Buurt’. Ons doel is om samen met buurtbewoners, de gemeente en andere belanghebbenden (bijvoorbeeld ondernemers) te komen tot een visie over de toekomst van onze buurt.

En we willen niet alleen een visie maar ook nadenken over hoe we die samen met gemeente realiseren?

We horen ook graag jouw verhaal!

De Russische Buurt telt ongeveer 2000 bewoners. En die willen we graag betrekken. Op een persoonlijke, leuke manier die resultaat oplevert.

Van 1-op-1 interviews naar buurtbijeenkomsten

Tot en met 15 september houdt een klein groepje enthousiaste buurtbewoners één-op-één interviews met andere bewoners en belanghebbenden. Zo leren wij elkaar al en onze buurt al beter kennen en horen we wat voor andere bewoners belangrijk is. Dat is belangrijke input voor buurtbijeenkomsten in oktober waarin we samen de buurtvisie gaan ontwikkelen.

Wil jij mee doen?

Wil je ons helpen? Bijvoorbeeld met de organisatie, of meedenken en doen? Heb je ideeën? Of kan je goed fotograferen, tekenen of iets anders creatiefs dat de buurt leuker kan maken en het project kan helpen? Mail ons dan op russische.buurt.project@gmail.com.

Advertentie