Ontmoeten en zorgen voor elkaar

Behalve een ontmoetings- of buurtplek willen we ook op straat en thuis elkaar meer ontmoeten. Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem, maar ook zieke buurtgenoten kunnen wel een extra steuntje gebruiken. Elkaar kennen en ontmoeten kan daarbij helpen. Elkaar kennen helpt ook bij het wederzijds begrip. Hoe mooi zou het zijn dat we allemaal weten wie er naast ons woont. Droom en denk mee over die wijk, waarin eenzaamheid niet meer voorkomt en we elkaar groeten en ontmoeten. Hoe komen we daar? Wie doet mee?

WAT? GEEN DROOM?
Voor het thema Buurtplek was maar één geïnteresseerde, daarom zijn de thema’s Buurtplek en “Ontmoeten en zorgen voor elkaar” samengevoegd.

Hoewel een buurtplek uiteraard kan bijdragen aan het zorgen voor elkaar zullen niet alle buurtbewoners daar zo snel naartoe gaan of kunnen gaan. Dus daar liggen nog wel kansen om mensen te helpen. Het Sociaal Wijkteam kan hierin een rol betekenen, maar heeft ook maar beperkte middelen en mensen.

Aanmelden kan!
Heeft dit jouw interesse, meld je dan bij ons aan, wie weet ontstaat zo toch een groepje mensen die zich op ontmoeten en zorgen voor elkaar wil gaan richten, mét of zonder buurtplek.

Dit thema leent zich bij uitstek voor samenwerking met het Sociaal Wijkteam. Als mensen hier dus voor willen inzetten kan dat mooi in samenwerking met Nico Dobber.

Inschrijven
Wil je meedenken, meedoen, of gewoon op de hoogte gehouden worden over dit thema, mail dan naar russische.buurt.project@gmail.com.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s